nxtlevel

Lifebase – elinvoimaa työhön ja vapaa-ajalle

Lifebase on yhteiskunnallinen yritys, jonka missiona on auttaa ihmisiä jaksamaan paremmin työssä ja vapaa-ajalla. Yritys on kehittänyt valmennuspalvelun, joka on yksinkertaisuudessaan nerokas. Yksilöllisesti tuotetun tiedon ja ammattilaistuen avulla työntekijän on miellyttävää ja motivoivaa lähteä parantamaan elämänlaatua juuri itselle sopivalla tavalla.

Kuulimme yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Vesa Karjalaisen ajatuksia Lifebasen yhteiskunnallisesta päämäärästä. Mihin Vesan ja tiimin vahva kutsumus tukea ihmisten hyvinvointia perustuu?

Pienillä muutoksilla suuria vaikutuksia

Vesa otti meihin yhteyttä syksyllä 2021, kun tarjosimme sparrausta nxtlevel® pajalla. Pro bono periaatteella toimiva paja on ajattelukumppani alkuvaiheen yrityksille ja ideoille: tarjoamme luotettavan ja asiantuntevan paikan kehittää ideaa ja viedä sitä konkreettisilla askelilla eteenpäin kohti vastuullista ja kestävää liiketoimintaa.

Pajasparrailuissa Vesa pohti yrityksensä seuraavia vaiheita, mietti palvelun kehittämistä ja painotti arvojen tärkeyttä:

”Jos työnantaja haluaa tukea työntekijöiden jaksamista elämässä ja tuottaa vaikuttavasti hyvää, palvelumme on ylivoimainen. Käytännössä kyse on arjen aktiivisuuden ja palautumisen optimoinnista. Usein ajattelemme, että jotain pitää lisätä, jotta jaksaisimme paremmin, mutta yllättävän monessa tilanteessa liikuntamäärää pienentämällä ja arjen aktiivisuutta hienosäätämällä saadaan lisättyä jaksamista kokonaisvaltaisesti”, Vesa kertoo.

Innovatiivinen terveystieteilijä ja ammattilaistiimi

Vesa karjalainen kuvaa itseään vahvan sisäisen ja ulkoisen yrittäjyyden omaavaksi, ihmisten hyvinvoinnista kiinnostuneeksi terveystieteilijäksi:

”Tykkään siitä, että saan etsiä erilaisia tapoja toteuttaa asioita. Minulle matka on tärkeämpi kuin lopputulos. Jo opinnoissani valitsin minun näköiseni polun. Olen terveystieteiden maisteri ja opiskellut esimerkiksi kuntoutustiedettä, terveyshallintotiedettä, johtamista ja sosiaalitieteitä.”

Lifebasen tiimissä on Vesan lisäksi neljä vankkaa ammattilaista. Koko tiimiä yhdistää halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Yrityksen palvelut perustuvat tutkitun tiedon soveltamiseen käytännössä.

”Jos meidän ammattilaiset eivät olisi tässä mukana, kaikki olisi jäänyt vain hienoksi ideaksi paperille. Olen saanut tuekseni avoimia ja rohkeita ihmisiä”, Vesa miettii.

Asiakaslähtöistä palvelua

Lifebase tuottaa palvelun avovalmennuksena, jolloin se vie mahdollisimman vähän työaikaa, mutta vahvistaa merkittävästi työntekijän jaksamista ja työskentelykapasiteettia. On tärkeää vaalia työntekijöiden sisäistä motivaatiota ja siksi valmennus alkaa yleensä yhteisellä hyvinvointi-infolla henkilöstölle. Tämän jälkeen mietitään yhdessä työntekijöiden kanssa, ovatko he halukkaita lähtemään mukaan valmennukseen.

Valmennuskokonaisuus räätälöidään yhdessä työntekijöiden ja työnantajan kanssa. Yhtenä tällaisena räätälöitynä kokonaisuutena on tällä hetkellä yhteistyö Limingan kunnan kanssa.

”Kun saamme yhden ihmisen kerrallaan voimaan paremmin, uskomme että hyvä lähtee kertaantumaan organisaatiossa. Tätä tavoittelemme myös Limingassa. Tavoite on muuttaa asioita yksilöistä lähtien ja samalla tehdä itsestämme tarpeettomia. Kun ihminen oivaltaa, mistä jaksaminen koostuu ja mitä sen kehittäminen ja ylläpitäminen vaatii, olemme päässeet tavoitteeseemme. Niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin, tavoitteemme pitkissä yhteistyösuhteissa tulee olemaan se, että yhteistyö päättyy siihen, että meitä ei enää tarvita”, Vesa kertoo hymyillen.

Missiona välittämisen kulttuuri

Työikäisten valmennusten lisäksi Lifebase tuottaa palveluita lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien itseluottamusta. Valmennuksia toteutetaan tällä hetkellä 14 koululla Oulussa ja niitä on toteutettu myös muulla Suomessa, kuten Espoossa ja Jyväskylässä.

”Olen ylpeä tiimistäni ja meillä on ilo tehdä työtä yhdessä. Haluamme tuoda tätä samaa välittämisen kulttuuria jokaiselle työpaikalle, ja osoittaa että muutos on mahdollista eikä se edes useinkaan vaadi mitään massiivisia toimenpiteitä. Se vaatii vain rohkeutta tehdä asioita eri tavalla. Valitettavasti liian vähän näen työnantajien puolelta rohkeutta edistää työhyvinvointia ja työkykyä. Tätä pyrimme omalta osaltamme muuttamaan”, Vesa toteaa lopuksi.