nxtlevel

Metsäpedagogi rohkaisee hengittämään metsää

Miltä tuntuu hengittää metsää? Miksi kannattaa hengittää metsää? Pitääkö mennä metsään, jotta voi hengittää metsää?

Rita Porkka, luontopalveluyritys Naturestin voimanainen lupautui kertomaan meille, mikä voima metsässä ja luonnossa on oppimiselle, hyvinvoinnille ja luovuudelle. Nappaa Ritan ajatukset talteen!

Metsä on mahtava oppimisympäristö

Meillä on ollut ilo tutustua Ritaan nxtlevel® pajalla, johon valitsemme vuosittain kaksi valmennettavaa yritystä tai yrittäjäksi aikovaa kehittämään omaa yritys- tai liiketoimintaideaa. Naturest ja Rita olivat luonteva valinta pro bono -periaatteella toimivan pajan sparrauskumppaniksi: rohkeus, vastuullisuus ja inhimillinen lämpö yhdistyvät sekä yrityksessä että yrittäjässä.

Naturest on uudenajan luontopalveluyritys, joka tarjoaa metsää monipuolisesti oppimisympäristönä hyödyntäviä palveluita.

”Ajattelen, että metsän hengittäminen ja metsä on kokonaisvaltainen asia. Kun me asetumme ja hiljennymme metsään ja luontoon, avaamme samalla kognitiivisia taitojamme, kuten ajattelua ja luovuutta”, Rita kertoo.

Opi ja oivalla metsästä on Naturestin palvelutuote, joka on suunnattu esimerkiksi koululais- ja opiskelijaryhmille. Kiinteä yhteistyö kansainvälisten koulutusmatkailujärjestäjien kanssa tuo suomalaisen kullan, metsän, asiakkaiden saataville. Naturestin ammattilaiset ovat kouluttajia ja metsäpedagogeja, jotka ymmärtävät metsän ja luonnon mahdollisuudet oppimisympäristönä

”Vaikka metsä itsessään on voimakkaasti rauhoittava ympäristö, aina sinne meneminen ei ole mahdollista. Me rakennamme asiakkaillemme luontokokemuksen vaikka toimistoon käyttämällä erilaisia luontoelementtejä”, Rita tarkentaa.

Hyvinvointia ja luontohoivaa metsästä vaikkapa pöllitreeneissä

Aidosti asiakaslähtöisenä yrityksenä Naturest toimii mielellään yritysten ja organisaatioiden kumppanina työhyvinvoinnin ja vastuullisuuden kysymyksissä. Myös Korona-aikana asiakkaiden henkilöstö on voinut nauttia luonnon voimaannuttavista vaikutusta terveysturvallisesti.

”Me lähdemme aina asiakkaan tarpeista ja suunnittelemme palvelun sen mukaan, kaipaavatko ihmiset rauhoittumista vai enemmänkin toiminnallista aktiviteettia. Pöllitreenit, metsämeditaatio tai viuhkasuunnistus – monenlaista luovaa ja aktivoivaa on tarjolla. Yhteistyöverkostomme kautta voimme tarjota mittaviakin palveluita ympäri Suomen”, Rita kertoo.

Uusia tuulia Loppulasta

Aikanaan metsävartijan talona toiminut Loppula sijaitsee Oulussa, Sanginjoen luonnonsuojelualueen kupeessa. Loppulan taustalla oleva yhdistys, Loppulan ystävät ry, valitsi Naturestin luontotalon uudeksi yrittäjäksi. Lisäksi ympäröivät luonnonsuojelualueet omistavan Metsähallituksen kanssa on jo sovittu yhteistyöstä.

”Loppula ja sen ympärillä oleva luonto antavat meille valtavasti uusia mahdollisuuksia.  Olemme aina halunneet olla vastuullisen ja iloisen liiketoiminnan edelläkävijäyritys. On myös tuntunut tärkeältä luoda sellainen työpaikka, johon olisi ihana päästä töihin. Nyt olemme jälleen yhden askeleen lähempänä unelmaamme.”

Loppulan lisäksi myös muuta uutta on suunnitelmissa. Luontovoiman ohella tarjoamme tulevaisuudessa myös luontohoivaa, Green Carea, esimerkiksi erityisryhmille. Tuemme asiakkaitamme vastuullisuuden kehittämisessä ja vahvistamme metsäpedagogista tarjontaamme.

Laatu, vastuullisuus ja metsäpedagoginen osaaminen yhdistettynä aitoon asiakaslähtöisyyteen: Paljon onnea jatkoon Naturest, Rita ja koko teidän tiimi. Kanssanne on ilo hengittää metsää!